събота, 22 юни 2013 г.

Тийм билдинг в Благоевград - лидерските роли

 Хотел Орбита Благоевград


Лидерските роли

Необходимо е успешните лидери на екипа да съдържат максимален брой или даже всички шест от съществените лидерски способности, при организиране на тийм билдинг в Благоевград, а именно:
1. Ръководителят на екипа да е целенасочен, за да се запази основната цел на отбора.
2. Той трябва да насърчава създаването на дружелюбна среда, например в хотела в Благоевград в който са се настанили съотборниците, и където членовете могат свободно да обсъждат въпроси и споделят идеи.
3. Лидерът на отбора за тийм билдинг Благоевград трябва да има доверието на членовете, за тази цел трябва да изгради и поддържа доверие и да предлага на членовете отговорности.
4. Всеки лидер трябва да бъде технически компетентен по въпросите, свързани с екипа и задачите.
5. Важно е за ръководителят на екипа, да може да определи списък с приоритетите за отбора, за да се запази вниманието на членовете фокусирано. Самото въвеждане в този списък може да стане в приятна обстановка в хотела в Благоевград, на по питие например.
6. Лидерите на отбори за тийм билдинг в Благоевград, трябва да предлагат ясни очаквания за изпълнение чрез награждаване на отлично представилите се , както и да дават непрекъснато обратна информация на другите.

С проведени проучвания сред над 75 различни отбора се идентифицират осем ефективни стратегии за лидер, които трябва да се използват, за да се засили изграждането на екип. Това са:
-
Установяване на ясни и вдъхновяващи цели на екипа, за да е силен и успешен отбора игрите, включени в тийм билдинг в Благоевград
-
Поддържане на структура на екипа за постигане на оптимални резултати, затвърждаване на ролите при непринудени събирания в ресторанта на хотела в Благоевград.
-
Събиране на компетентните членове на екипа
- Стремеж към единен ангажимент
- Осигуряване на климат на сътрудничество
- Насърчаване на стандарти за качество
- Външна подкрепа и признание
- Прилагане на принципно лидерство.

1 коментар: